Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. május 17., szerda

Paradicsomos - hagymás rakott csirke

Végre már kapható az igazi zamatos paradicsom, mert az elengedhetetlen ehhez a finom ételhez. Az előkészületek igaz kicsit tovább tartanak, hiszen pácolni kell a húst, a krumplit megfőzni....de ha ezek megvannak, akkor már gyorsan elkészülünk. A hús, és a hagyma sütése, párolása kb. 25 perc. Amíg ezeket csináljuk, felszeleteljük a krumplit és a paradicsomot, és már csak össze kell állítani az ételt, és máris süthetjük. Állítom, megéri a ráfordított időt, mert nagyon zamatos, finom étel lesz a végeredmény.
 

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
3-4 olívaolaj
1 dl fehérbor
3 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
8 szem közepes krumpli
3 paradicsom
1 kakukkfű
bors
oregánó
1-2 babérlevél


 A csirkemelleket 4-6 darabra vágjuk. Az elmorzsolt kakukkfüvet, az oregánót, a frissen őrölt borsot és összekeverjük az olívaolajjal, és bekenjük vele a húsdarabokat. Legalább 2-3 órára - de jobb, ha egy éjszakára -  pácoljuk a húsokat. A krumplit héjában megfőzzük. A főző vizébe teszünk 1-2 babérlevelet, és egy kanál sót.
 
 
A pácolt húsokat meg sózzuk, és ha úgy látjuk még szórunk rá egy kevés frissen őrölt borsot.
A hús alól egy nagyobb serpenyőbe öntjük az olajat és húsokat körbe pirítjuk. Amikor szép színt kaptak a húsok, ráöntjük a fehérbort és fedő alatt még kb. 5 percig pároljuk, majd kiszedjük az edényből. A visszamaradt pecsenyelébe tesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt jól összepároljuk. Ha nagyon kevés lenne a pecsenyelé, kevés olajjal kipótolhatjuk.
A kihűtött burgonyákat meghámozzuk, és egy tűzálló edénybe belekarikázzuk, kisség megsózzuk, borsozzuk és a zsiradékkal együtt a tetejére simítjuk a párolt hagymát. Elrendezzük rajta a húsdarabokat, amelyeket befedünk a felszeletelt paradicsommal. A paradicsom karikákat megszórjuk 1-1 csipetnyi kakukkfűvel, oregálóvan és ételízesítővel, majd az egészet beborítjuk szálasra reszelt sajttal.


170 fokos sütőben csak annyi ideig sütjük, hogy jól összeforrósodjon, és a tetején megolvadjon a sajt.


Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
 

5 megjegyzés: