Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. április 23., vasárnap

Brüni sertésrolád (Töltött rántott hús)

A húsvét elmúltával maradt némi sonka, és ennek remek felhasználása ez a finom töltött hús. Arról nem is beszélve, hogy az unalmas rántott szeletet teljesen átvarázsolhatjuk egy kis plusz hozzávalóval. A hagyományos rántott hús hozzávalóin kívül nem kell hozzá egyéb, csak egy kis sonka, sajt és borsó, és egy kicsivel több idő, de éppen csak annyi, amennyi  egy rántotta elkészítéséhez és a húsok megtöltéséhez szükséges. 


Hozzávalók:
8 szelet karaj
bors
4 tojás
1 kisujjnyi vastagságú sonka
1-2 vékony szelet pritamin paprika
2-3 dkg sajt
1 kicsi maréknyi zöldborsó
petrezselyem zöldje
liszt
zsemlemorzsa
olaj 


A karajból nyitott szeleteket vágunk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy rövid ideig pihentetjük. Amíg a húsokat átjárják a fűszerek, elkészítjük a tölteléket.
Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a zöldborsót, hozzákeverjük az apró kockára vágott paprikát és sonkát, majd ráöntjük a  2  db. alaposan elhabart, csipetnyi sóval és kevés aprított petrezselyemmel ízesített tojást, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sajtot is. Gyorsan átöntjük egy tányérba, hogy a tojás ne süljön meg teljesen. 
A hús szeleteket szétterítjük és mindegyik közepébe teszünk 1-1 halom tölteléket. A húsokból göngyölegeket formázunk, és a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd nem túl forró olajban jól átsütjük a roládokat. 


Természetesen, ha már elfogyott a húsvéti sonka, gépsonka, főtt tarja is nagyon jól illik az ételbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése